Avem imprimante 3D şi în România!

Acum vreo zece ani, o imprimantă 3D costa peste 50.000 USD. Acum cinci ani, preţul unui astfel de echipament scăzuse de până la zece ori. Acum, asistăm la o nouă surpriză plăcută. Nu numai că putem cumpăra o imprimantă 3D şi din România, dar începând de luna asta, Z Spot Media SRL vinde un kit de imprimantă Bits From Bytes BFB RapMan la preţul de 1.040 euro (fără TVA)!

Lăsând la o parte faptul că în viitor vom putea imprima şi ţesut uman cu ajutorul unei bioimprimante 3D, kit-ul RapMan este adresat în special domeniului educaţional (în cadrul universităţilor tehnice, de artă şi arhitectură, medicină etc.). Ce-i drept, RapMan vine sub formă de piese pe care studenții trebuie să le şi asambleze pentru a crea imprimanta 3D.

Dacă ai un buget mai mare, de 2.500 – 3.500 euro (fără TVA), ai putea cumpăra o imprimantă 3D din seria BFB 3000 Plus. Sunt gata asamblate, iar preţul variază în funcţie de numărul de capete de extrudare sau dimensiunile finale ale obiectului creat.

Imprimantele 3D de la Z Spot Media SRL folosesc tehnologia Additive Layer Manufacturing (ALM), folosind masele plastice ca material de imprimare. Plasticul este încălzit cu ajutorul unui extrudor şi apoi aplicat prin extrudor, strat cu strat, în funcţie de coordonatele X şi Y construindu-se astfel modelul 3D în stare solidă.

Mai multe detalii găsești chiar pe site-ul distribuitorului român.

Clip cu instrucțiuni pentru asamblare:

Cum „tragi” la imprimantă un obiect în trei dimensiuni.

Tags:


9 Comments
 1. mishutm12 says:

  ce misto avem si la noi :D
  iti vinzi masina si iti iei de la 6 imprimante 3d in sus
  :))))))))))))

 2. Producatorul american 3D Systems este lider mondial in productia de printere 3D profesionale si echipamente SLS de prototipare rapida. Produsele 3D Systems reprezinta alegerea profesionala perfecta pentru toate domeniile de aplicabilitate.

 3. ENE GHEORGHE says:

  Sunt interesat de o imprimanta 3d

 4. ENE GHEORGHE says:

  SUNT INTERESAT DE O IMPRIMANTA

 5. ZSpotMedia says:

  Acum este disponibila in Romania prin ZSpotMedia si prima imprimanta 3D pentru aplicatii bio-medicale in Ingineria Tesuturilor, Bioinginerie si Biofabricare de organe. Imprimanta se numeste 3D-BioPlotter si foloseste biomateriale pentru realizarea de implanturi sau alte componente medicale.

 6. marian munteanu says:

  solicitam oferta de pret imprimante 3d

 7. ZSpotMedia says:

  Exista foarte multe modele de imprimante 3D -pentru toate cerintele si bugetele. In functie de aplicatie, volumul de printare necesar, rezolutia, productivitatea dorita, buget, se pot alege imprimante 3D cu costuri incepand de la ~1000EUR fara TVA pana la ….sute de mii de EUR.
  Cautati site-ul firmei ZSpotMedia si contactati-ne pentru demonstratii si prezentari.

 8. Doresc colaborare pentru distributie

  Ing Corneliu Petreanu

 9. ene gheorghe says:

  vreau sa cumpar o imprimanta 3d

Lasa un comentariu