Commodore scoate de la naftalină şi brandul Amiga

Commodore USA a cumpărat licenţele pentru brandurile Commodore şi Amiga încă din august 2010, iar anul trecut în aprilie a readus pe piaţă celebrul Commodore C64x pe care unii dintre noi se jucau prin anii ’80. Acum, aceeaşi companie lansează pe piaţă şi brandul Amiga sub forma unui computer desktop compact, asemănător lui Mac Mini. Amiga mini are o bază pătrată, cu latura de 19 cm şi o înălţime de 7,6 cm, aşadar, destul de mic încât să-l iei cu tine în geantă oriunde te-ai duce, dar în interior configuraţia tehnică spune altă poveste. Procesorul este un Intel Core i7-2700K cu patru nuclee şi frecvenţa de 3,5 GHz. La capitolul stocare ai de ales între un hard disk de 1 TB şi SSD-uri de 300 GB sau 600 GB, iar de grafică răspunde o placă cu procesor NVIDIA GeForce GT 430 şi memorie video de 1GB. Unitatea optică este un combo de Blu-ray şi DVD-writer.

Problema este că Amiga mini vine cu sistem de operare Commodore OS Vision, în fapt, un OS Linux cu interfaţă grafică GNOME 2.

A doua veste mai puţin plăcută este preţul „cutiuţei” începe de la 2.500 $. Mai multe detalii găseşti pe site-ul Commodore.

Tags:


Lasa un comentariu