Cărămida aparentă – o idee simplă pentru amenajări interioare și exterioare

Suntem în plin sezon al amenajărilor interioare și exterioare. Lumea profită de timpul frumos de afară pentru a-și decora casa. Nu de puține ori se întâmplă să renunțăm la amenajarea unei camere sau a unui zid exterior pentru că bugetul nu ne permite. Una dintre soluțiile spectaculoase și accesibile totodată este cărămida aparentă.

Există o gamă destul de variată de cărămizi aparente, care poate satisface o mulțime de gusturi. Rezistentă și ușor de întreținut, cărămida aparentă este apreciată mai ales pentru cromatica relaxantă și primitoare.

Acest produs se poate face din mai multe feluri de piatră naturală: sandstone, travertin sau marmură. Cărămida tradițională se încadrează și ea în aceeași categorie, acea cărămida ușor de recunoscut și folosită la construcția clădirilor peste tot în lume. În acest caz, cărămida tradițională este folosită la placari cu rol decorativ, pentru a sugera de obicei o atmosferă vintage sau rustică. 

Ca dimensiuni, avem două tipuri de abordări: a) cu dimenisiuni fixe (8 x 18 cm) și b) cu lungimi variabile. Lugimile variabile ale cărămizilor participă la o accentuare a dinamicii spațiului amenajat, în timp ce dimensiunile constante se potrivesc stilurilor vintage și rustic.

Pe de altă parte, indiferent de dimensiuni, acest gen de cărămizi este adesea folosit în cadrul stilului ”industrial”. Acest gen presupune pereții parțial tencuiți, cu mortarul lăsat la vedere – în realitate totul fiind bine gândit pentru o atmosferă mai deosebită, neconvețională, folosită în general la amenajarea birourilor din industriile creative.

Dacă dominanta vizuală este una liniară, comună fiind tuturor amenajărilor bazate pe cărămidă aparentă, diferențele majore apar la nivelul texturilor. Astfel, avem cărămizi buciardate (cu margini drepte), precum travertinul Airon, antichizate (cu margini rotunjite), ca sandstone-ul și marmura.

Travertinul Airon Antique sau Airon buciardat pot susține, de exemplu, o atmosferă mai dură, întâlnită în general la amenajările exterioare: terase acoperite sau semiacoperite, fațade etc. Dacă avem nevoie de un aspect mai nisipos, îl găsim la cărămida aparentă Rainbow Fileti Antique (care se asortează perfect cu multe chiuvete de baie realizate din granit). Vrem ceva fin, atunci marmura Thassos Fileti Antique poate să fie o soluție, cu delicatețea sa mată, ușor de perceput de la primul contact vizual.

 

 

Unde putem folosi cărămida aparentă

Numărul mare de finisaje și culori atrage de la sine un număr mare de posibilități de utilizare: baie, bucătărie, dormitor, living, dar și cafenea, restaurant, birouri… În exterior, cărămida aparentă se poate utiliza la placarea fațadelor, a soclurilor, gardurilor… Expresivitatea bogată a acestor materiale se potrivește perfect și la placarea șemineelor sau la realizarea ornamentelor pentru ferestre și uși.

Estetica acestui produs este foarte ușor remarcată când este folosit la placarea unui perete, acel spațiu devenind o pată de culoare în ansamblul întregii camere. Existând riscul unei monotonii coloristice, nu recomandăm placarea unei camere întregi cu un singur tip de cărămidă aparentă.

Gama opțiunilor de amenajare fiind foarte vastă, putem începe cu oferta de cărămidă aparentă pentru interior și exterior de la piatraonline.ro. De acum încolo totul rămâne doar o problemă de imaginație: materiale frumoase și rezistente există, trebuie doar să ne hotărâm pe care le alegem.

 

 

 

 

Tags:


Lasa un comentariu