5 sfaturi pentru alegerea smartphone-ului potrivit

(Sursa foto: 9to5mac)

Există un motiv întemeiat pentru care smartphone-ul tău se află mereu la îndemână. Având în vedere că îți oferă acces imediat la e-mail și rețele sociale precum Facebook, îți permite să faci fotografii, să vizionezi filme și să utilizezi diferite aplicații sau jocuri, se poate spune că telefonul tău mobil este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le deții.

Astfel, probabil că nu trebuie să îți spunem noi că alegerea smartphone-ului potrivit pentru tine este o decizie foarte importantă. De aceea, mai jos am realizat un ghid care să te ajute atunci când te afli în căutarea unui nou telefon mobil.

Sistem de operare

Dacă nu ești sigur ce anume să alegi dintre sistemele de operare iOS și Android, ține minte următorul aspect: în general iOS este mai ușor de utilizat (user friendly), în timp ce un Android îți oferă mai multe opțiuni. Optează pentru un iPhone dacă vrei ceva simplu de utilizat și care totodată îți oferă acces imediat la cele mai noi aplicații și actualizări de software. Android este mai potrivit dacă vrei o gamă mai variată de alegeri în materie de hardware și opțiuni mai accesibile pentru bugetul tău.

Preț

În timp ce prețurile pentru iPhone-uri și modelele Android ale producătorilor premium pot fi destul de costisitoare, există și smartphone-uri Android cu un preț accesibil, în condițiile în care acestea oferă uneori aceleași caracteristici precum rivalele lor mai scump cotate.

Ecran

Cumpără-ți un telefon cu un ecran mai mic de 5.5 inch dacă ai nevoie deseori să-l utilizezi cu o singură mână și dacă ai mâini mici. Alege un ecran mai mare dacă petreci mult timp vizionând filmulețe și jucându-te pe telefon. Când vine vorba de display, rezoluția este importantă, dar ia în considerare mai întâi luminozitatea și calitatea culorilor (ecranul AMOLED excelează față de cel LCD la acest capitol).

Cameră

De multe ori, atenția ne este captată de numărul de megapixeli atunci când vine vorba de camera de fotografiat a unui smartphone. O cameră de 13mpx va fi superioară uneia de 3mpx, dar specialiștii recomandă să nu acorzi toată atenția acestei caracteristici. De exemplu, dacă ai de ales între un smartphone cu o cameră de 10mpx plus alte funcții și un smartphone cu o simplă cameră de 13mpx, ar fi recomandat să o alegi pe prima. Acordă importanță și rezoluției fotografiilor (de preferat mai mari de 2000 pixeli, pentru a le putea printa la un nivel calitativ), diafragmei (cu cât este mai luminoasă camera telefonului, adică numărul diafragmei este mai mic, cu atât îți va da mai puține bătăi de cap noaptea), și unor opțiuni speciale precum cea de dual lenses.

Memorie și baterie

Telefoanele din ziua de azi sunt din ce în ce mai optimizate pentru a utiliza cât mai puțină energie pentru operațiunile pe care le desfășoară. În pofida acestui fapt, nu te mulțumi pentru un smartphone decât dacă acesta are o baterie cu o capacitate mai mare de 3.000 mAh.

Când vine vorba de memoria telefonului, aceasta ar trebui aleasă în funcție de stilul tău de utilizare a telefonului. Dacă îți plănuiești să descarci o multitudine de aplicații și jocuri, sau să filmezi 4K, este indicat să optezi pentru o memorie hard de cel puțin 64GB. Un slot microSD pentru lărgirea memoriei este util, dar este disponibil doar pe anumite modele Android. De asemenea, nu uita de memoria RAM. Dacă vrei ca smartphone-ul tău să facă față tuturor experiențelor și aplicațiilor de actualitate, achiziționează un smartphone cu o memorie RAM de cel puțin 2GB.

Tags:


Lasa un comentariu