Cum devii un nomad digital

Cu toții am auzit de oameni care lucrează de pe plaje exotice și reușesc să câștige îndeajuns de mult ca să își plătească vacanțele dar și să supraviețuiască. Pentru cei obișnuiți cu munca de birou cu program fix, aceste povești par un vis frumos. Însă ar trebui să știi că oricine poate fi un nomad digital, adică un freelancer care călătorește muncind. Desigur, pentru a deveni un nomad digital trebuie să îți asumi câteva riscuri și financiare dar și din punctul de vedere al carierei. Pentru a avea un început mai relaxat și în cazul în care nu ai un cont de economii care să te susțină o perioadă poți apela la împrumuturi rapide nebancare, create special pentru persoanele care nu au un loc de muncă tradițional.

Frica este cel mai mare impediment în calea obținerii jobului visurilor tale. Fie că îți este frică că nu ai aptitudinile și certificările necesare sau că îți va fi greu la început, acestea nu sunt întotdeauna fondate. Ca exercițiu înainte de a schimba cariera este indicat să lucrezi ca freelancer în timpul liber. Astfel, vei vedea cum funcționează această piață și care sunt cerințele acesteia. Vei fi uimit cât de ușor îți va fi să îți găsești joburi cu care să te întreții, chiar dacă aptitudinile tale sunt limitate.

În cazul în care vrei să îți extinzi orizontul, poți opta oricând pentru cursuri online. Este nevoie de certificări și atunci când lucrezi online. Iar de cele mai multe ori o altă facultate nu este o opțiune viabilă. Însă universitățile occidentale pun la dispoziția întregii lumi cursuri de certificare pe anumite domenii. Nu va trebui să te deplasezi pentru cursuri și examene ci doar să înveți pentru a promova. Dacă ai disponibilitatea necesară, poți urma chiar mai multe cursuri pe domenii diferite în același timp.

Un mare avantaj al acestui tip de carieră este că poți lucra de oriunde. Prin urmare, dacă costurile de locuire sunt prea mari, poți oricând să te muți într-un alt oraș, unde acestea sunt mai mici. Astfel, până când te vei familiariza cu acest stil de viață vei putea să economisești bani. Un alt loc care te poate ajuta în acest tip de carieră este un hub pentru freelanceri. Acesta este un loc unde mai mulți oameni cu același tip de carieră lucrează. Într-un hub poți socializa și discuta despre problemele tale cu oameni care au același tip de experiențe.

De asemenea, pentru a te obișnui cu acest stil de viață profesională poți să îți convingi șeful să lucrezi de acasă. Sunt foarte multe joburi care pot fi făcute remote prin intermediul internetului, însă corporațiile optează de obicei pentru munca la birou deoarece pot avea un oarecare control asupra angajaților. Însă, dacă te-ai dovedit deja ca fiind un angajat valoros, poți discuta cu șeful tău să lucrezi de acasă. Astfel, vei putea călători în timp ce muncești. Dezavantajul în acest caz este că va trebui să fii conectat și disponibil tot timpul.

O alternativă la munca freelance este să cumperi o afacere online deja existentă. O astfel de investiție te va ajuta să sari foarte mulți pași pe care ceilalți nomazi digitali sunt obligați să îi parcurgă. Astfel, nu vei avea nevoie de certificări suplimentare, cursuri și nici de o perioadă de ajustare la noul tip de viață. Poți pur și simplu să dezvolți sau doar să administrezi un produs deja existent. Un împrumut de la credit247.ro te poate ajuta să faci acest pas cu ușurință. Astfel, într-un timp foarte scurt vei fi pe o plajă cu laptopul în brațe coordonându-ți propria afacere.

Tags:


Lasa un comentariu