Diferențele dintre sistemele de alarmă wireless și cablate

Producatorii de sisteme de alarma cunosc foarte bine nevoile oamenilor. Au realizat numeroase studii de piata astfel incat sa stie exact ce produse sa ofere publicului larg. O data cu expansiunea sistemelor de alarma si cresterea lor in popularitate, producatorii au facut schimbari majore in portofiile lor. Si-au dat seama ca utilizatorii sunt foarte diferiti si exista utilizari complexe in functie de locatie. Astfel, toti producatorii au decis ca este foarte bine daca ar oferi spre comercializare doua tipuri de alarme, fiecare cu o tinta clara. Sistemele de alarma cablate si sistemele de alarma wireless sunt doua tipuri care fac acelasi lucru. Acestea protejeaza locuinta sau intreprinderea de vandali, insa sunt diferente in utilizarea lor. Deoarece exista utilizari diverse, iar clientii casnici difera foarte mult de cei din zona business, producatorii au venit cu solutii pentru fiecare.

La SKUT.ro, magazin cu o experienta foarte mare in comercializarea de echipamente de securitate, puteti gasi produse pentru toate buzunarele. SKUT.ro ofera o varietate larga de produse, solutii de alarma, echipamente de supraveghere, sisteme audio pentru masina, sisteme de incendiu sau accesorii. Clientii care trec pragul magazinului beneficiaza de garantie pentru fiecare produs, drept de retur in 14 zile, asistenta tehnica post vanzare si posibilitatea de a ridica produsul sau produsele din showroom si chiar posibilitatea de testare.

Diferentele dintre sistemele de alarmare impotriva efractiei wireless si cele cablate sunt destul de mari. La prima vedere nu par sa fie, ambele oferind acelasi lucru: siguranta. Insa, modul lor de functionare si de instalare este diferit. De asemenea si destinatia lor de utilizare este diferita. Daca sistemele de alarma cablate sunt considerate invechite in comparatie cu cele wireless, acest lucru nu este o problema. Tehnologia din spatele lor nu este veche, ba din contra, este foarte eficienta. Ele se pot instala in cladiri foarte mari cu multe etaje, permitand o conexiune foarte bogata. Limitarea este mica deoarece totul tine de cabluri. Se pot monta numeroase module de extensie si o centrala cablata poate fi montata chiar si intr-un bloc de locuinte.

Aceste sisteme sunt destinate utilizarii industriale, fiind foarte utile in firme, magazine, stadioane, etc. Instalarea este mai grea in comparatie cu sistemele wireless si asta datorita cablurilor. Daca sistemul de alarma a fost instalat dupa ce constructia a fost finalizata, atunci sunt sanse mari ca decorul sa fie afectat pentru a trasa firele. De aceea este bine sa luati in calcul inca de la stadiul de proiectare daca doriti un sistem de alarma.

Avand in permanenta o conexiune prin cablu intre senzori, tastatura, sirena si centrala, problemele de conexiune nu ar trebui sa existe. Nu pot fi bruiate de nicio persoana, iar in cazul in care un fir este intrerupt, centrala isi va da seama de problema si va notifica problema.

In comparatie, sistemele de alarma wireless sunt mai moderne si nu necesita o interventie prea mare din partea unui instalator. Aceste sisteme de alarma au fost conceputa incat sa fie usor de utilizat, insa rata lor de eficienta este la fel de mare. Fiind sisteme wireless care nu dispun de fire care sa realizeze conexiunea, totul este bazat pe frecvente radio ce pot fi bruiate sau interceptate. Desi fiecare centrala de alarma are o frecventa criptata, daca o persoana rea voitoare isi pune in plan sa distruga sistemul, o poate face cu mici eforturi.

Aceste sisteme sunt recomandate clientilor finali, adica persoanelor obisnuita care isi doresc un sistem de alarma pentru acasa. Fiind usor de montat de catre instalator si fara sa fie nevoie de interventia asupra locuintei, aceste sisteme sunt foarte prietenoase. Conexiune dintre cabluri, tastatura, centrala si sirena este realizata prin wireless, iar fiecare componenta se alimenteaza cu baterie. Pentru a elimina si cel mai subtire fir, producatorii au ales optiunea cu baterii pentru a face treaba si mai usoara.

Fata de un sistem cablat, aici aveti grija bateriilor. Cand acestea sunt consumate dupa 2-3-4 ani de utilziare, centrala va avertizeaza in acest scop.

Chiar daca sistemele cablate se pot instala in incinte foarte mari, sistemele wireless sunt si ele capabile de astfel de performante, insa sunt limitate de raza de acoperire a semnalului. Insa pentru acest lucru a fost inventat repetorul de semnal care are grija ca semnalul sa ajunga peste tot.

Daca doriti sa va achizitionati sistemel de alarma, sisteme de supraveghere, echipamente auto sau alte sisteme de protectie, echipa SKUT.ro va pune la dispozitie o gama larga de produse la preturi accesibile.

 

Tags:


Lasa un comentariu