TIPS AND TRICKS. Cum sa filmezi cu drona pe timpul noptii

Filmarile cu ajutorul dronei iti pot oferi ore intregi de senzatii surprinse la cea mai buna rezolutie, de care sa te bucuri apoi din confortul canapelei tale. Drona poate surprinde cadre si ipostaze pe care tu singur nu ai putea niciodata sa le surprinzi, indiferent de calitatea camerei foto pe care o ai.

Insa filmarile pe timpul noptii iti pot pune o multime de bete in roate, daca ai hotarat sa surprinzi cateva cadre nocturne, cu ajutorul dronei tale. Ai nevoie de ajutor? Atunci sa stii ca te afli in locul potrivit, pentru ca in acest articol iti vom servi pe tava cele mai bune ponturi pentru ca tu sa filmezi cu drona pe timpul noptii, exact ca un adevarat profesionist. Sa incepem:

Planifica zborul

Spre deosebire de momentele in care folosesti drona pentru a filma pe timpul zilei, noaptea se poate dovedi un adevarat inamic al acestui plan, asa ca ar fi bine sa te gandesti dinainte ce si cum ai de gand sa filmezi, care va fi punctul de decolare, care va fi punctul de aterizare, cum va fi vremea in noaptea respectiva etc. Tine cont si de faptul ca noaptea, vizibilitatea este extrem de redusa, de aceea sunt sanse destul de mari sa manevrezi drona ta mult mai greu decat ai face-o ziua.

Setari ale camerei

Daca te-ai hotarat ca vrei sa iti cumperi o drona, trebuie sa iei in calcul si varianta imortalizarilor pe timp de noapte. Cele mai bune drone dispun de camere video cu Night Mode, pentru filmari clare, indiferent daca soarele este la asfintit, sau a apus de tot. Testeaza mai multe viteze de expunere, cuprinde intre 1.5 – 4 secunde.

Daca vrei sa obtii acel efect al darelor de lumina, seteaza viteza de expunere undeva intre 2 – 2.5 secunde. Trebuie sa reduci pe cat posibil nivelul zgomotului de imagine, alegand in schimb o setare manuala a nivelului ISO intre 100 si 200.

Editarea

Vei vedea ca va fi destul de interesant sa editezi fotografiile sau filmarile realizate cu drona, pe timp de noapte. Un lucru extrem de important pe care trebuie sa il retii: salveaza documentele realizate cu drona in format RAW, pentru a putea edita cat mai multa informatie din fiecare document in parte. Incearca sa faci cat mai multe fotografii, atunci cand ridici drona noaptea.

Motivul este unul cat se poate de simplu: sunt mari sanse ca foarte multe dintre ele sa iasa incetosate. Experimenteaza foarte mult in faza de editare, atat cu saturatia culorilor, cat si cu balansul de alb ( White Balance ).

Daca vrei sa surprinzi cele mai tari cadre cu drona pe timpul noptii, nu uita sa iei in calcul toate sfaturile de mai sus. Este cu totul si cu totul o alta poveste, atunci cand ridici drona pe timpul noptii, pentru ca vorbim de un cadru in care iti desfasori activitatea.

Asigura-te ca ai un plan foarte bine pus la punct, inainte de a filma noaptea, de la conditiile meteorologice si pana la zona in care ridici drona. Tine cont de zgomotul pe care il produce, in timp ce se afla in aer, de aceea asigura-te ca nu deranjezi pe nimeni si nici ora nu este nepotrivita.

(P)

Tags:


Lasa un comentariu