Cum alegem un program de afiliere

Care sunt criteriile care ne ajuta sa evaluam un program de afiliere?

Alegerea programului de afiliere este la fel de importanta precum alegerea nisei in care vei activa. Nu trebuie sa te bazezi pe acele platforme care iti ofera un nivel crescut al comisionului, dat fiind faptul ca vei fi nevoit sa investesti la un moment dat in ceea ce faci. Aceste cheltuieli ale tale trebuie recuperate, iar in cazul in care nu ai profit, vei ramane doar cu pierderile. Stabileste-ti un set de indici de referinta, la care sa te raportezi atunci cand iti vei alege partenerul de colaborare.

Iata variabilele pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand iti alegi programul de afiliere:

 1. Site-ul comerciantului – examineaza-l atat din punct de vedere al cumparatorului, cat si al viitorului afiliat. Este foarte important sa gasesti un site profesionsit, care sa te satisfaca in ceea ce priveste continutul, prezentarea si usurinta in utilizare. Uita-te dupa acele “scapari” care pot distruge un afiliat, anume numere de telefon gratuite, serviciu de asistenta pe chat cu preluare de comenzi, linkuri catre alti comercianti sau utilizarea propriilor linkuri de afiliere.
 2. Nivelul de reputatie si incredere al site-ului – acest aspect poate fi verificat foarte usor pe bloguri, forumuri si site-urile de recenzii, care iti vor oferi o perspectiva rapida asupra viitorului partener de afiliere.
 3. Nivelul de competitivitate si preturile – intotdeauna verifica preturile, selectia de produse si brandul comerciantului. Acestea iti vor spune daca merita sau nu atentia ta. Evita acele site-uri care isi fac duplicate cu preturi mai mari!
 4. Nivelul de saturatie al pietei – trebuie sa accesezi o platforma de afiliere care sa-ti ofere posibilitatea de a razbate. Doar daca consideri ca poti aduce plus valoare pe piata respectiva, te poti implica. Daca nu, atunci cauta o nisa in care sa-ti poti demonstra abilitatile.
 5. Valoarea comisionului – nu este cel mai important aspect al unui program de afiliere, cu toate ca este de luat in calcul.
 6. Recurenta comisionului – anumite platforme de afiliere ofera un nivel al comisionului mult mai avantajos pentru clientii noi. Este foarte important ca programele de afiliere sa ofere o cotatie egala tuturor clientilor, astfel incat sa nu existe o limitare in acest sens.
 7. Termenii de Utilizare a Serviciului – este un detaliu care nu trebuie ignorant daca doresti sa stii cu cel fel de partener lucrezi. In aceasta sectiune vei gasi toate datele legate de recurenta comisionului, de restrictiile legate de anumite promotii, despre modul in care functioneaza anularea comenzilor ca urmare a incalcarii anumitor conditii, etc.
 8. Durata Cookie-ului – aceasta trebuie sa fie cat mai extinsa, fiindca, in cazul celor care sunt limitate la 24 de ore, de exemplu, orice depasire, fie si cu un singur minut, iti poate aduce pierderea comisionului.
 9. Rata de Conversie – unul dintre cei mai importanti indici de referinta care iti va fi de folos atunci cand trebuie sa-ti calculezi castigurile posibile.
 10. Castigurile per Click – te ajuta sa stii care este valoarea a 100 de clickuri si cat poti castiga in medie.
 11. Rata de anulare a comenzilor – este un element care lipseste in cazul multor programe de afiliere, astfel incat va trebui sa-l identifici pe baza propriei experiente. Este vorba despre numarul de comenzi anulate de catre comerciant ca umare a incalcarii conditiilor din Termenii de Utilizare a Serviciului.
 12. Modul de monitorizare al Platformei – este un aspect de care trebuie sa fii constient atunci cand lucrezi cu programele de afiliere.
 13. Modul de interactiune cu viitorii afiliati – este un indice care iti va spune cat de interesati sunt advertiserii de viitorii afiliati. Cu cat vei primi raspuns mai rapid, cu atat aceasta platforma merita atentia ta.
 14. Nivelul de asistenta oferit viitorului afiliat – acesta este sub forma bannerelor publicitare, a linkurilor sau a feed-ului produselor.
 15. Instrumentele oferite in mod gratuit – atunci cand iti sunt oferite astfel de unelte, sansele ca tu sa prosperi sunt destul de ridicate. Acele platforme care-ti ofera o usoara importare a feed-ului, bannere, linkuri, acces la continut video sau posibilitatea de a-ti crea singur astfel de continut, sunt ceea ce cauti.

Utilizand acesti indici, sansele tale a alege un program de afiliere corespunzator sunt foarte mari!

Mai multe detalii poti citi aici: https://www.leadmagnet.ro/site-uri-pentru-marketing-afiliat/

Tags:


Lasa un comentariu