Holiday Hacks: cum să ai mereu suficientă memorie pentru fotografii în vacanță

Dacă ai vrut vreodată să faci o poză în vacanță și ai rămas fără memorie suficientă, știi foarte bine că decizia pe care o faci în acel moment îți poate lăsa un gust amar. Ori trebuie să ștergi o poză pe care abia ai făcut-o, dar de care cu greu te-ai despărțit, fie nu îți rămâne decât să te uiți mult și bine la obiectivul respectiv, pentru ca măcar în memorie să îți rămână vie amintirea sa. Din fericire pentru tine, astăzi vorbim despre 3 moduri prin care poți avea mereu memorie suficientă în telefon sau cameră, așa că pozele pe care le faci să fie mereu atâtea câte vrei, astfel încât să nu fii nevoit să ștergi vreo poză până ai ajuns acasă și le-ai descărcat, pentru a face selecția. Iată cum:

Urcă fotografiile pe un cloud

Dacă te afli cu gașca în excursie și vrei să faci o mulțime de fotografii interesante, trebuie să găsești o soluție rapidă și eficientă, în cazul în care memoria telefonului nu ține pasul cu dorința ta de a fotografia. Însă prima soluție pe care ți-o propunem este incredibil de accesibilă. Urcă mereu pozele pe care le faci pe un cloud, pentru a putea goli apoi datele din telefon. Este un mod simplu și rapid de a găsi întotdeauna spațiu în telefon, atunci când nevoia o cere. PONT: poți trimite prin email pozele pe care le faci celor dragi, împușcând astfel doi iepuri din aceeași lovitură: ei au pozele pe care tu le faci, iar tu le poți șterge din mobil, pentru alte noi poze. Chiar dacă vei dori ulterior sa printezi fotografiile realizate, acestea isi vor pastra claritatea originala, indiferent de formatul de printare pe care il alegi pentru pozele tale.

Laptop + cameră + cablu de transfer

Să iei laptopul cu tine în excursie nu este poate chiar cea mai convenabilă metodă de transport, însă cu siguranță este cât se poate de eficientă, atunci când discutăm despre găsirea memoriei suficiente pentru poze. Dacă nu ai spațiu suficient, îți poți face o mică rutină de vacanță, în fiecare seară, pentru a descărca în laptop pozele făcute în timpul zilei. Știi foarte bine că de pe laptop, acestea se văd altfel, iar tu te bucuri la o rezoluție mult mai bună de amintirile pe care le-ai făcut în acea zi. Nu ai nevoie decât de o geantă de laptop, un cablu de date și puțină răbdare, în fiecare seară.

Card de memorie

Cea mai bună metodă pe care o poți adopta, pentru ca toate fotografiile tale să aibă suficient spațiu, este achiziționarea unui card de memorie, ce oferă suficientă memorie, indiferent de fișierele pe care vrei să le stochezi. Cele mai bune carduri de memorie sd asigură o viteză excelentă, atât la scriere, cât și la citire. Mai mult de atât, aceste mici ajutoare de vacanță trebuie să îți asigure un suport excelent, chiar dacă tu vrei să filmezi în 4K sau FullHD. Nu trebuie decât să verifici compatibilitatea camerei pe care o ai cu următorul card de memorie pe care vrei să îl cumperi, pentru a fi sigur că planurile de vacanță nu îți sunt date peste cap.

Iată 3 moduri extrem de simple prin care poți face rost de spațiul necesar fotografiilor tale de vacanță. Dacă vrei să nu cari mereu cu tine laptop, geantă de laptop și cablu de date, îți poți cumpăra un card de memorie sd, ce îți poate oferi sprijinul necesar, indiferent de formatul fișierului pe care îl realizezi.

 

 

Tags:


Lasa un comentariu