Sfaturi pentru alegerea celui mai bun etilotest

Munca sau condusul sub influenta bauturilor alcoolice poate genera cele mai grave consecinte atat pentru propria persoana cat si pentru cei aflati in jur. Reglementarile actuale legale interzic sofatul sub influenta bauturilor alcoolice si starea de ebrietate la munca. De aceea se impune utilizarea unui etilotest.

Cand este util un etilotest?

De cele mai multe ori este dificil sa determinati daca ati baut prea mult pentru a fi apt de munca sau pentru a putea conduce sau daca angajatii pe care ii ai sunt capabili sa munceasca. In astfel de situatii se impune utilizarea unui etilotest, care sa calculeze nivelul de alcool din sange. Pentur ca in prezent orice persoana poate cumpara un astfel de aparat, au aparut si toate sfaturile pentru cumpararea celui mai bun etilotest.

De ce este necesar cel mai bun alcooltest / etilotest?

Aparatul etilotest este foarte practic si verifica nivelul de alcool din sange indiferent daca va fi folosit pentru a determina daca este safe sa confuci sau pentru a verifica daca toti angajatii veniti la munca isi pot desfasura activitatea fara tot felul de distrageri strans legate de starea de ebrietate.

Se poate uita ideea eronata ca numai politia poate detine astfel de aparate. Chiar daca institutia aceasta este cea care utilizeaza alcooltestul cel mai des, un etilotest poate fi cumparat de orice persoana.

Cum se cumpara cel mai bun etilotest

La cumpararea unui astfel de aparat fiecare persoana isi doreste ca etilotestul cumparat sa fie de calitate si sa ofere informatii foarte precise. Un alt detaliu care influenteaza tot timpul decizia de cumaprare este pretul. Alegerea produselor de foarte buna calitate nu se face usor si implica energie si timp. pentru a gasi cel mai bun etilotest este important sa se tina cont de urmatoarele caracteristici.

Tipul de etilotest cumparat

In functie de performantele etilotestului si de scopul pentru care este cumparat, se disting trei tipuri de etiloteste: personal, ultra performante si profesionale.

Ce este un etilotest personal?

Cel mai bun aparat alcooltest pentru uzul propriu este cel de tip personal. Pretul sau este mai mic si dimensiunile sunt reduse, facilitand portabilitatea usoara pentru a il avea oricand cu noi.

Este ieftin si are un principiu de functionare foarte simplu. El poate calcula nivelul de alcool din sange pe baza senzorilor speciali pe baza de oxizi. Principiul de functionare nu garanteaza insa si o mare durata de viata.

Aparatele personale se strica foarte repede si dau erori iar acuratetea lor poate sa fie influentata foarte usor de mai multi factori. Uneori se va afisa un grad de alcoolemie foarte mare comparativ cu valoarea reala. Persoanele care au diabet sau un regim foarte sarac in calorii, pot avea erori la citirea cu un astfel de aparat.

Un etilotest pentru uz personal poate fi gasit in forme variate si alegerea va fi de obicei influentata de portabilitatea dorita. Exista posibilitatea de a alege un model conventional, unul breloc sau unul care se poate atasa la telefon.

Ce este un etilotest profesional?

O varianta care calculeaza procentul de alcoolemie cu foarte mare acuratete este un alcooltest profesional. Este o alegere foarte buna pentru toate societatile comerciale atunci cand se urmareste verificarea tuturor angajatilor dar si pentru politisti, acest aparat fiind indeajuns de bun pentru a se utiliza in institutii.

Va asigura o calibrare foarte rapida si poate sa preia probe de la un numar mare de persoane fara sa afiseze rezultate eronate. Functioneaza diferit fata de aparatele pentru uz personal. Aparatele profesionale au un electrod care va reactiona prin oxidare cand detecteaza alcoolul iar acuratetea sa va fi mult mai mare.

Ce este un etilotest ultra performant?

Un alcooltest ultra performant este perfect pentru politie si institutii. Va face estimarile cat mai apropiate de realitate si vor oferi avantajul acuratetii si unei durate de viata foarte mari. Functioneaza utilizand senzori cu infrarosul si erorile sun rare sau pot sa nu apara deloc.

Calibrarea acestor aparate se face rapid si dureaza mai mult la fel cum se intampla si cu durata de viata, ecesta fiind de fapt cel mai fiabil model de etilotest.

Acestea sunt principalele criterii de cumparare a unui etilotest si ghidul de mai sus poate fi utilzat atat de persoanele fizice cat si de institutii pentru a cumpara cel mai bun produs de testare a alcoolului din sange.

Tags:


Lasa un comentariu